maanantaina, huhtikuuta 04, 2011

Vaalit lähestyvät

Studio kokoushuoneessa
Vaalit lähestyvät ja kuvien tarve on valtava. Itsekin sain ottaa parin ehdokkaan kuvia.

Ensimmäisessä kuvauksessa oli tietty näkemys, millainen kuvan pitäisi olla. Käyttötarkoitus olisi mainoskortti. Koska studiota ei ollut lähettyvillä, niin rakensin sellaisen kokoushuoneeseen. Täysin tumma ja pieni huone piti muuttaa vaaleaksi, avaraksi tilaksi. Kaiken lisäksi pöydän piti olla heijastava. Valkoinen paperilakana taustana ja läpinäkyvän pleksin alle valkoinen paperi muutti näkymän toivotunlaiseksi. Valaisusta huolehti salama heijastavalla sateenvarjolla sekä kaksi salamaa taustalle. Pieni tila ja rajoitettu aika yhdistettynä täysin uuteen kuvaustilanteeseen aiheuttivat sen, että eivät kuvat mitään täysosumia ole, puhkipalamista ja erinäisiä ylimääräisiä heijastumia löytyy, mutta kokonaisuutena mielestäni ihan kelpo suoritus. Lisäksi kuvat kelpasivat aiottuun käyttöön.

Toisella kertaa otettiin kuvia lehteen. Henkilökuvia, missä ympäristö näkyy hyvin taustalla. Käytin yhtä salamaa varjon läpi väläyteltynä ja osassa kuvia luonnonvaloa, mutta oli varsin pimeätä, enkä osaa noita värejä juurikaan millään ohjelmalla säädellä, joten salaman antama valo toimi paremmin. Nämäkin kuvat kelpasivat käyttötarkoitukseensa.

Miljöössä
Sellaisen huomion olen tehnyt näistä kuvauksista, että aikaa pitäisi olla paljon enemmän. Ensinnäkin saisi säädettyä valotukset paremmin kohdilleen. Siihen tietysti auttaa kokemus, jolloin saa asiat tehtyä nopeammin. Toiseksi kuvattava henkilö yleensä rentoutuu, kun on vähän aikaa kuvattu, mutta silloin ollaankin jo lopettelemassa. Ehkä pitäisi opetella muutama vitsi.