tiistaina, heinäkuuta 26, 2011

Rauniokirkko


Pälkäneen suunnalla liikkuessa kannattaa poiketa Keltaisessa talossa kahvilla. Tarjolla on myös erinäisiä sisustustuotteita, mutta itse olen tyytynyt sisäisesti nautittaviin antimiin ja hienoon miljööseen.

Kahvin jälkeen voi vierailla läheisessä keskiaikaisessa rauniokirkossa ja ottaa vaikka muutaman valokuvan. Paikka inspiroi erityisesti vihkipareja, mutta sopii siellä ottaa muunkin tyyppisiä kuvia.

Kuvassa valo mitattu taustan mukaan, jolloin taivas on saatu valotettua oikein ja malli valaistu salamalla. Salama sateenvarjon läpi laukaistuna mallin yläpuolella korkealla oikealla.

Ensimmäistä kertaa minulla oli käytössä assistentti, joka piteli salamajalustaa ylhäällä. Assarina toimi tätini, joka oli ollut seuranamme kahvilla.

Siinäpä pari vinkkiä joutilaan kesäpäivän viettoon.




torstaina, heinäkuuta 21, 2011

Rannalla



Viikonlopun vietto meren rannalla inspiroi hiukan kunnianhimoisempiin potrettikokeiluihin. Tällä kertaa mallit olivat jopa yhteistyöhaluisia, tosin äärimmäisen lyhyen aikaa. Kun suunnitteli kuvauksen etukäteen ja viritti kaikki tarvittavat välineet valmiiksi, ja otti vielä koekuvat ennen kuin pyysi varsinaisia kuvattavia paikalle, niin itse kuvaukseenkin jäi aikaa muutama minuutti.


Sää oli pilvinen ja osin sumuinen, joten valo oli pehmeää. Osa kuvista on kuvattu luonnonvalossa ja osassa käytetty yhtä salamaa sateenvarjon läpi laukaistuna.






keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2011

Huh hellettä




Kesällä olen ehtinyt kuvaamaan vähän enemmän, mutta blogiin ei ole tullut laitettua kuvia aikoihin. Nyt on luvassa vähän korjausta tähän asiaan.




Kuuma kesäpäivä vaatii vettä jäähdytykseen. Kodin lähettyvillä ei ole uimarantaa, mutta akuuttiin virkistymistarpeeseen riittää vaikka vesiletku. Jääkylmä vesi saa aikaan melkoisia riemunkiljahduksia ja veikeitä ilmeitä.






Tämänkin kuvauksen onnistuin tapani mukaan sössimään. Etuoikealla oli salama sateenvarjon läpi ammuttuna ja takana vasemmalla toinen sellaisenaan tuomaan vesipisaroita esiin. Näitä ohjasin kameran päällä olevalla salamalla, jonka piti vain väläyttää kahta em. laitetta. Kuvauksen jälkeen huomasin, että kamerassakin oleva salama väläytteli täysillä mukana, joten kuvissa ei juurikaan ole muotoilevaa valoa. Oppiikohan sitä koskaan tarkistamaan etukäteen tällaisia pikku yksityiskohtia?