sunnuntaina, elokuuta 14, 2011

Kulkijat


Nokialaiset ja koppakuoriainen kohtasivat pitkospuilla. Kiva väri, tokaisivat melkein yhtaikaa.

tiistaina, elokuuta 09, 2011

Mopoilija




Kerrankin sain nuoremman pojan innostumaan kuvauksesta, kun laitettiin mopo alle. Intoa riitti tällä kertaa vähän kauemmin kuin tavanomaiset kolme minuuttia. Moposta oli myös se hyöty, ettei poika pyrkinyt katsomaan jokaista otettua kuvaa kameran näytöltä. Tavallisesti kuvaa pitää tulla heti katsomaan.

Kuvauksessa kokeilin uutta taustakangastani. Tähän asti olen käyttänyt mustaa fleece-kangasta, joka on n. 130 cm leveä. Tämä rajoittaa kuvakulmia melkoisesti. Musta on myös aika raju taustaväri.

Halpoja ja tarpeeksi leveitä taustakankaita on lähes mahdoton saada, mutta netistä löysin vähän käytetyn kolme metriä leveän harmaan taustakankaan suhteellisen edullisesti. En täysin pidä taustan kuvioinnista, mutta harmaa on muotokuvaukseen hyvä väri ja kangas tarpeeksi suuri, ettei taustan tukena toimiva kirjahylly ala heti näkymään jostakin laidasta. Sopii siis käyttööni lähes täydellisesti.

Valaisin kuvan kahdella salamalla ja heijastimella. Päävalona toimi valkoinen sateenvarjo vasemmalla ja hiusvalona mallin päällä itsetehty pieni tasovalo. Oikealla puolella oli styrox-levy heijastimena.