maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Hääkuvaus



Kameraseura järjesti viikonloppuna hää- ja henkilökuvaustyöpajan. Tapanilan vanha asema Pikku Huopalahdessa tarjosi hienot puitteet kuvauksille. Järjestäjät olivat rakentaneet muutaman pienen studion rakennukseen ja lisäksi käytössä oli portaita ja muita paikkoja sekä tietysti ulkoalueet.




Kuvaajia oli paikalla paljon, joten kovin syvällisesti aiheeseen ei ehtinyt perehtyä. Oli kuitenkin kiva päästä kuvaamaan asianmukaisesti pukeutuneita malleja ja toteamaan jälleen kerran kuinka vaikeaa on hallita yhtä aikaa valot ja mallien ohjaaminen. Tapahtuma ei maksanut mitään, joten toivottavasti Kameraseura järjestää jatkossakin vastaavanlaisia tilaisuuksia.




Nyt kun hääkuvaus on opeteltu, niin tulen mielelläni kuvaamaan häitä ja muita tapahtumia kohtuullista korvausta vastaan:)

torstaina, huhtikuuta 12, 2012

Ryhmäkuva


Parin viikon takaisiin kuvauksiin tuli nyt täydennystä, kun otimme ryhmäkuvia ja muutaman lisäpotretin kasvokuvia. Ryhmäkuvien ottaminen on melkoisen haastavaa, kuvattavat pitäisi saada aseteltua jotenkin kiinnostavasti, ilmeiden olisi oltava hyvät, ja mikä tärkeintä, kaikkien kuvassa olevien silmät pitäisi olla auki. Siinäpä haastetta sunnuntainäppäilijälle.

maanantaina, huhtikuuta 09, 2012

DC-6

Kevään lomamatka on valitettavasti ohi. Viikko auringossa piristi kummasti, mutta oli aika karua huomata kotona, ettei kevät ollut edistynyt yhtään. Aurinko sentään paistaa.




Törmäsimme päiväkävelyllä tähän konevanhukseen. Se viettää eläkepäiviään varsin huonokuntoisena pienkonekentän laidalla Gran Canarialla. Mielenkiintoinen yksityiskohta DC-6 – koneissa on, että sellaisella aloitettiin säännölliset lomalennot Suomesta Kanariansaarille 60-luvun alkupuolella. Koneessa oli kuuden hengen miehistö, kolme ohjaamossa ja kolme matkustamossa. Se kuljetti 86 matkustajaa 480 km/h nopeudella eli matka taisi kestää kohtuullisen kauan, kun se kestää nytkin kuusi tuntia.