maanantaina, maaliskuuta 07, 2011

Ota kamera töihin


Valtiosalissa
Erilaiset valokuvausta käsittelevät kirjat ovat olleet minulle suuri innoituksen lähde. Vartin junamatkan aikana töihin ja takaisin ehtii perehtyä vaikka mihin. Erityisen vaikutuksen minuun on tehnyt Jussi Aallon muotokuvakirja "Kohteena ihminen". Kirja teki niin suuren vaikutuksen, että hakeuduin Jussin muotokuvakurssille, mutta siitä myöhemmin.

Jussin tyyli on varsin pelkistetty, hän ei juuri kikkaile valoilla, eikä varsinkaan kuvankäsittelyllä. Jussi myös kannustaa kuvaamaan ihmisiä jokapäiväisissä ympäristöissä. Harva on ikuistettu esim. työpaikallaan muutoin kuin korkeintaan juhlissa.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ensimmäisenä kuvasin tietysti pomon, jonka jälkeen voisi kuvailla vapaammin muita. Lähetin kollegoille sähköpostia, missä tarjouduin kuvaamaan halukkaita heidän itsensä valitsemissaan paikoissa. Kiinnostuneita ilmaantui yllättävän paljon.

Rappusilla
Kuvia otettiin erilaisissa miljöissä ja hauskaa oli. Nyt kun katselee noita viime kesän kuvia, huomaa, että intoa on ollut paljon, taito ja näkemystä vähemmän. Erityisesti kykyä valon hallintaan ei käytännössä ole ollut ollenkaan. Moni kuva on kuitenkin tuurilla osunut kutakuinkin kohdalleen. Pääasia kuitenkin on, että monille jäi noista muutamasta kesä-heinäkuun päivästä mukavat muistot yhdessä tekemisen ja kuvien parissa.

Työhuoneessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti